BBC a anunțat că urmează să-și transmită divizia de microcontrolere Micro:bit la o fundație fără scop lucrativ, care va avea ca scop să preia proiectul la o audiență globală. Mica placă bazată pe ARM, cu gama de periferice simple și IDE ușor de folosit, a fost dată fiecărui copil britanic în vârstă de 13 ani, la începutul acestui an, cu scopul de a le introduce în codificare de la o vârstă fragedă și de a relua unele a stimulării pe care calculatoarele programabile de 8 biți BASIC le-au dat tinerilor din anii 1980.

Printre planurile platformei se numără localizarea acesteia în limbile europene, precum și o actualizare hardware și o extindere în SUA și China. Cel mai interesant din perspectiva noastră, platforma va fi de acum înainte sursă deschisă, oferind șansa ca microbiții să-și găsească drumul în alte proiecte. În acest scop, a fost plasat un design de referință într-un depozit GitHub .

Am acoperit povestea de la început de la Hackaday, de la lansarea sa până la punctul în care a fost expediată cu câteva luni după ce s-au alunecat câteva termene. Am analizat-o înapoi în iunie și am considerat-o o platformă suficient de capabilă pentru munca pe care a fost proiectată să o facă.

Acesta este un pas interesant pentru micul board ARM, și unul care ar trebui să-l facă – de la a fi un produs de nișă ușor ciudat, într-o țară mică – la principiul global. Nu putem să nu ne gândim că prețul este călcâiul lui Ahile. Când costă undeva aproape 13 lire sterline în Marea Britanie, începe să arate scump în comparație cu „fructul” mult mai capabil de Raspberry Pi Zero la 5 lire sterline sau o clonă chinezească Arduino la aproximativ 2,50 lire sterline.

Sursa: hackaday.com