Ghidul oficial BBC Micro:bit, conceput pentru a ajuta copiii, părinții, profesorii și oricine altcineva să se ocupe de capabilitățile platformei, este acum disponibil în Marea Britanie și în străinătate sub ISBN 978 -1119386735!

Aici, autorul, Gareth Halfacree, descrie inspirația pentru această carte și mai multe detalii despre ceea ce puteți găsi în interior:

BBC Micro:bit este o creație absolut uimitoare, concepută pentru a aduce programarea și electronica într-un pachet mic compact.

În calitate de autor al Ghidului utilizatorului Raspberry Pi, știu prea bine că documentația privind calitatea este esențială pentru orice proiect care vizează educația. Când am abordat Fundația Educațională Micro:bit pe această temă, au fost foarte dornici să-și unească forțele pentru producerea a ceea ce am lansat acum ca Ghid Micro:Bit oficial al BBC.

Publicat de J. Wiley & Sons în limba engleză și cu traduceri care urmează să înceapă să lovească rafturile de la începutul anului viitor, Ghidul utilizatorului este un volum de 300 de pagini proiectat să vă treacă prin BBC Micro:bit de la conceptele de bază la a construi un sistem de detectare a ploii, un dispozitiv multi-dispozitiv sau un joc interactiv, toate în trei limbaje diferite: JavaScript Blocks, JavaScript și Python.

Ghidul de utilizare este o lucrare de colaborare și există o listă de oameni care trebuie să primeasca mulțumiri pentru eforturile lor neobosite. Editorul meu de proiect, John Sleeva, și ceilalți editori, corectori și personal de asistență la Wiley, desigur; editorul tehnic David Whale, care s-a asigurat că detaliile sunt toate așa cum ar trebui să fie; Directorul executiv al Fundației Educaționale Zach Shelby, care a îmbrățișat proiectul de la început, și Jonny Austin, care a oferit un sprijin considerabil și, de asemenea, a oferit cuvântul de prefață al cărții.

Mai mult decât atât, mulțumesc comunității globale de utilizatori BBC Micro:bit care, cu entuziasmul și pasiunea lor, au demonstrat capacitățile Micro:bit de zeci de ori – și nu pot decât să sper că și contribuția mea umilă este bine primită.

Ediția engleză a Ghidului oficial BBC Micro:bit este disponibilă acum în format tipărit și în format electronic sub ISBN 978-1119386735.

Sper că vă bucurați cu toții de carte, la fel cât de mult vă bucurați de BBC Micro:bit!

Gareth Halfacree

Sursa: microbit.org