Mai mult de 500 de calculatoare cu dimensiuni de buzunar, programabile (Microbit), au fost donate bibliotecilor din Norfolk pentru a îmbunătăți abilitățile digitale ale copiilor.

BBC Micro:bit este disponibil pentru împrumut la fiecare bibliotecă a Consiliului Județean Norfolk, și poate fi folosit pentru creații digitale, de la jocuri la roboți și instrumente muzicale.

Toate cele 520 au fost donate de Fundația Educațională Micro:Bit, ca parte a unui demers la nivel mondial, pentru a încuraja copiii să devină creativi cu tehnologie și să obțină abilități digitale în cluburi, școli și acasă.

Președinte al comitetului comunităților din Consiliul Județean Norfolk, Margaret Dewsbury, a declarat: „Suntem foarte recunoscători pentru donație. Multe dintre bibliotecile noastre au rulat deja cluburi de codare de succes și noi creștem celelalte servicii digitale. Toți copiii din Norfolk au acces liber pentru a învăța cum să programeze, să creeze și să se distreze, îmbunătățind abilitățile digitale pentru viitor”.

Microprocesoarele pot fi împrumutate gratuit pentru până la trei săptămâni cu orice card de bibliotecă și sunt livrate cu instrucțiuni, un cablu USB și suport pentru baterii.

Ele au display-uri încorporate, butoane, detectoare de mișcare, senzori de temperatură și lumină și pot fi programate prin orice computer desktop sau laptop, și pot fi utilizate cu telefoane mobile sau tablete utilizând Bluetooth.

Programarea se poate face folosind o varietate de editori, inclusiv Python și JavaScripts Blocks.

Sursa: lynnnews.co.uk